פסק-דין בתיק ס"ע 41636-10-10

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
41636-10-10
16.7.2012
בפני :
מיכאל שפיצר

- נגד -
:
אבי אלימלך
עו"ד עמוס ברכה
:
מלרם אמבולנסים בע"מ
עו"ד עמיר פולטין
פסק-דין

1.         בפנינו תביעת התובע בגין תקופת עבודתו בנתבעת וסיומה במסגרתה מבקש התובע פיצויי פיטורים, שכר עבודה וגמול עבודה בשעות נוספות בימי ו', שכר עבודה בגין שעות כוננות, פדיון חופשה וכן צו עשה לתשלום שיעור של 1% מכל סידור לוויה שיזם וביצע התובע בנתבעת.

2.         הנתבעת הינה עסק המתמחה במתן שירותי פינוי והעברה באמבולנסים ללקוחות מוסדיים ופרטיים, קבועים ומזדמנים - ובין היתר עוסקת בהסעת חולים ונפטרים.

3.         התובע הועסק אצל הנתבעת בין המועדים 29/1/2006 ל- 30/7/2010. תחילה הועסק כנהג אמבולנס, ובהמשך - החל מחודש 6/2008 כמנהל עבודה והחל מחודש 1/2009 כסמנכ"ל תפעול בנתבעת.

4.         ביום 18/6/2006 נפגש התובע עם בעלי הנתבעת, מר צבי אופיר, והודיע לו על התפטרותו. הצדדים אינם חלוקים כי מדובר בהתפטרות, אולם בעוד התובע טוען שמר אופיר הבטיח לו במעמד זה כי הנתבעת תשלם לו את פיצויי הפיטורים,  הנתבעת טוענת כי מעולם לא ניתנה הבטחה כאמור.

5.         בתיק התקיימו שתי ישיבות הוכחות. מטעם התביעה העיד התובע ומטעם הנתבעת העיד מנכ"ל הנתבעת, מר צבי אופיר.

6.         להלן נדון ברכיבי התביעה כסדרם:

פיצויי פיטורים

7.         לטענת התובע, בפגישה מיום 18/6/2010 התחייב מר אופיר בפניו כי הנתבעת תשלם לו את פיצויי הפיטורים " כהבטחה אישית" (ס' 11 לתצהירו). כן נטען כי לו ידע התובע שלא ישולמו לו פיצויי הפיטורים לא היה עוזב את עבודתו בנתבעת, שכן שימש בנתבעת בתפקיד בכיר ואילו לאחר שעזב עבודתו בנתבעת, מצא עצמו כנהג אמבולנס זוטר בחברה מתחרה, וברור כי אין הגיון כלכלי בצעד שכזה.

8.         לראיה, הצביע התובע על סיכום הפגישה מיום 18/6/2010 שהגיש למר אופיר (נספח 3 לתצהיר התובע), בו צויין:

                        "...

                        על פי הסיכום בינינו:

כל התנאים ישולמו לי עפ"י המגיע לי, לרבות פיצויים, פדיון חופשה, הבראה, קרנות וביטוח מנהלים. סוכם כי היום יום הפגישה הוא יום ההודעה מראש 30 יום לפני הפסקת ההתקשרות..."

9.         הנתבעת טוענת כי התובע התפטר על רקע תנאי העסקתו, כפי שציין בעצמו בכתב התביעה, ובמכתבו מיום 18/6/2010, וכי לא התנה התפטרותו בתשלום פיצויי פיטורים. כמו כן, טענה כי ממילא לא הובטחו לו פיצויי הפיטורים.

10.        אשר למכתב סיכום הפגישה, הנתבעת מכחישה תוכנו ולטענתה לנוכח סיכום הפגישה השגוי הוגש מכתב שבו הועמדו דברים על דיוקם (נספח 3 לתצהיר התובע) בו צויין:

"1.       אינני מקבל את תיאורך החד צדדי ואת מהלך הפגישה ביננו, בוודאי שלא את טענותיך לגבי דברים שכביכול סוכמו ביננו בעבר ולא קוימו ודברים שסוכמו בנוגע לתנאי התפטרותך.

2.         במהלך הפגישה אתה אכן הבעת דברים דומים לעולה במכתבך, אולם מעולם לא הבעתי את הסכמתי לדברים, בטח ובטח שלא הסכמתי לשלם לך פיצויי פיטורין בגין התפטרותך.

3.         מובן כי חברתנו תשלם לא את כל המגיע לך על פי כל דין, אולם מעול לא הוסכם כי ישולמו לך פיצויי פיטורין.

..."

נעיר כי מכתב זה אינו נושא תאריך ומר אופיר ציין כי שלח אותו בתקופת ההודעה המוקדמת באמצעות שליח, שכן התובע לא הופיע לעבודה במשך רוב תקופת ההודעה המוקדמת. עם זאת, לא ידע להבהיר מדוע אינו נושא המכתב תאריך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>